Fakulteta za organizacijske vede UM je gostila Regijsko predtekmovanje z mobilnimi roboti – RoboCupJunior 2024

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede smo 18.4. 2024 izvedli Regijsko predtekmovanje za Gorenjsko regijo z mobilnimi roboti v kategoriji RoboCupJunior 2024 – ROBObum. Organizator predtekmovanja je bil Laboratorij za kibernetiko in sisteme za podporo odločanju UM FOV v sodelovanju z Inštitutom za robotiko UM FERI.

Ob zaključnih aktivnostih v zvezi s tekmovanjem se zahvaljujemo vsem mentorjem in udeležencem, ki so sodelovali kakor tudi članom organizacijskega odbora. Prvi dve mesti sta osvojili ekipi OŠ Matije Valjavca Preddvor, 3. mesto pa je dosegla ekipa Osnovne šole Poljane. Čestitamo!

Vodja tekmovanja: red. prof. dr. A. Škraba, prodekan za razvoj, vodja org. odbora: dr. A. Koložvari, člani org. odbora: doc. dr. G. Lenart, A. Likeb, dr. L. Lenart, F. Lavrič.

Utrinek iz tekmovanja: https://youtu.be/3h3dVQCZ124

Izvedbo Regijskega predtekmovanja delno sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU, projekt “Bionika, pilotni organizacijski modeli strokovnega izobraževanja in sistemsko razmišljanje za digitalni, zeleni in trajnostni razvoj” NRP Št.: 3330-22-3515 / NOO Št.: C3330-22-953012, točka: »Razvoj programa dela z mladimi talenti«.

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.