Bled eConference 2018 - tradicionalna mednarodna konferenca o e-poslovanju in e-tehnologijah

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru v dneh od 17. do 20. junija 2018 organizira 31. mednarodno konferenco o e-poslovanju in e-tehnologijah Bled eConference, z delovnim naslovom “Digital Transformation – Meeting the Challenges”. Konferenca je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega poslovanja na Univerzi v Mariboru in eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu na tem področju.

V evropskem prostoru Blejsko e-konferenco uvrščamo med najpomembnejše dogodke na področju raziskovanja vpliva sodobnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij na organizacije, državljane, upravo, izobraževalne institucije in družbo kot celoto.

Letošnja rdeča nit konference je digitalna preobrazba in obvladovanje njenih izzivov. Poudarjene tematike 3 dnevnega programa konference so: e-zdravstvo, internet stvari, pametna mesta, analitika masovnih podatkov, blockchain, inoviranje poslovnih modelov, turizem 4.0 in druge. Za poslovno javnost so posebej zanimivi poslovni paneli, ki jih organizirajo strokovnjaki iz prakse in katerih cilj je diskusija o najbolj vročih poslovnih temah in priložnostih. Z nami bodo zanimivi govorci iz Slovenije in tujine, zato vse razprave potekajo v angleškem jeziku. Vabimo vas, da se udeležite dogodka, ki je zanimiv za vas.

Na otvoritvi konference, ki bo v ponedeljek, 18.6.2018 ob 9.00 uri, nam bodo poglede na izzive digitalne transformacije ponudili zanimivi plenarni govorci: dr. Janez Potočnik s predstavitvijo »Transition to a Sustainable Economy – The Critical Role of Digital Transformation«, dr. Harry Bouwman s predstavitvijo »Digital Transformation and BMs: What is New? in Mark Kalin s predstavitvijo »BTC City a Living Lab«.

Ponedeljkovo popoldne bo namenjeno: digitalni preobrazbi, inoviranju poslovnih modelov in e-zdravstvu. Dan se bo zaključil s tradicionalnim mednarodnim študentskim bazarjem inovativnih e-rešitev.

Torek 19. 6. 2018 bo namenjen analitiki masovnih podatkov, digitalizaciji v zdravstvu in šolstvu, vzporedno pa potekajo poslovni paneli Watify in Turizem 4.0, na katerih bomo imeli priložnost spoznati inovativne poslovne modele ob uporabi najnovejših tehnologij, od visokozmogljivega računalništva, industrije 4.0, digitalizacije kot platforme za razvoj start-upov ter inovativnega pristopa Turizem 4.0.

V sredo 20. 6. 2018 se bomo posvetili najnovejšim raziskovalnim izsledkom in doktorskim raziskavam.

Poleg Blejske e-konference bo v ponedeljek 18. in 19. 6. 2018 vzporedno v so-organizaciji potekala tudi poslovna konferenca Living bits and things. S tem večletnim sodelovanjem dokazujemo, da lahko uspešno povezujemo znanost in stroko.

Več informacij o konferenci in programu je na voljo na spletni strani: bledconference.org

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.