Karierni dan na UM FOV

Kategorija novice: 
Obvestila

V torek 23. maja 2017 je na Fakulteti za organizacijske vede UM potekal brezplačni dogodek Karierni dan FOV UM, na katerem so na enem mestu povezali delodajalce, študente, dijake, bodoče iskalce zaposlitve in ostalo javnost.

S ciljem, da bi mladim pomagali pri načrtovanju kariere  in jih opremili z informacijami, ki bodo ključne pri prehodu na trg dela ob zaključku študija, je v torek 23. 5. 2017 na Fakulteti za organizacijske vede UM potekal Karierni dan FOV UM. Dogodek je otvorila prodekanica za izobraževalno dejavnost doc. dr. Polona Šprajc, ki se je nadaljeval z delavnico »Moje prvo delo«, v izvedbi g. Gorazda Praha, predavatelja, kariernega svetovalca, zaposlitvenega trenerja in dolgoletnega sodelavca zaposlitvenega portala MojeDelo.com. Sledile so predstavitve podjetij Skupina TPV, Vzajemna in Lotrič Meroslovje d.o.o., ki so se udeležencem predstavili kot potencialni delodajalci. V računalniški učilnici je potekalo psihometrično testiranje Selby&Mills, dogodek za pa se je zaključil z dvema delavnicama »Kako delodajalca prepričati v 30-ih sekundah Elevetor-Pitch« in »Kako si ustvariti svoj LinkedIn profil«.

Dogodka se je udeležilo 150 udeležencev kar kaže, da so smernice tovrstnih dogodkov nuja današnjega časa. Ena izmed udeleženk, ki se je udeležila delavnice v okviru Kariernega dneva FOV UM je povedala, da je bila delavnica odlično izpeljana in da ji bo v veliko pomoč pri iskanju zaposlitve ter načrtovanju kariere.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.