18. 04. 2018
10:00
Lokacija: 
Fakulteta za organizacijske vede
Kranj
Slovenia

Če želite posodobiti svoje znanje o informacijski varnosti, se naučiti, kako primerno zaščititi svoje naprave doma ali v podjetju ter postati napreden uporabnik elektronskih naprav in spletnih tehnologij, vas vabimo, da posodobite svoje znanje in se udeležite dvodnevne praktične delavnice.

Predavanja in praktične delavnice bodo vodili izkušeni predavatelji Fundacije SICEH, združenja slovenskih certificiranih etičnih hekerjev, ki vas bodo posodobili tako z osnovnim kot naprednim znanjem informacijskih tehnologij in sodobnih pasti medmrežja, kot tudi poslovnimi priložnostmi, ki jih ponujajo novodobne tehnologije s povdarkom na kriptovalutah in pametnih pogodbah.

Program izobraževalnih delavnic smo razdelili na dva tematska sklopa, kjer se prvi dotika predvsem osebne računalniške varnosti ter varne uporabe interneta tako v domačem kot poslovnem okolju. Udeleženci se bodo naučili prepoznanja in ustreznega odzivanja na najrazličnejše spletne prevare. Poleg tega se bodo naučili zaščite pred poizkusi socialnega inženiringa, zaščite pred goljufijami prek elektronske pošte in pred ostalimi pastmi, ki pretijo na vsakega uporabnika medmrežja.

Osnovno znanje varne uporabe interneta in elektronskih naprav bomo nadgradili z znanjem naprednih raziskovalnih tehnik. Dotaknili se bomo OSINT (OpenSource Intelligence) in SOCMINT (Social media Intelligence) tehnik in orodij ter slušateljem omogočili takojšnje izboljšanje svojih raziskovalnih in analitičnih sposobnosti.

V drugem sklopu pa bomo stopili še korak naprej in si pogledali, kaj nam prinaša prihodnost, predvsem na področju kriptovalut, blockchain tehnologij ter pametnih pogodb. Pogled bomo usmerili nad kratkotrajne vzgibe na trgu kriptovalut ter si blockchain tehnologije pogledali s stališča tehnološkega napredka, ki obljublja morda celo večjo transformacijo sodobne digitalne družbe, kot jo prinaša umetna inteligentnost.

Več informacij ...

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.