Študentsko tekmovanje v študiji primera

Mnogi študenti v času svojega študija pridobijo širši vpogled v področje uporabnega znanja in sodelujejo pri iskanju novih rešitev, ki jih zahtevajo sodobni izzivi domačega in tujega okolja. Letošnje 9. mednarodno tekmovanje v študiji primera je priložnost za študente, ki so željni dodatnega znanja in novih izzivov.


Kaj je študija primera?
Študija primera je interaktivna pedagoška metoda. Ključni akterji so študenti, ki s svojimi idejami pristopijo k reševanju določenega študijskega primera. Primeri proučevanja študjiskega primera temeljijo na realnih ali izmišljenih situacijah v praksi, ki jih je potrebno rešiti samostojno ali v skupini. Študenti se pri reševanju soočijo z določeno situacijo in se postavijo v vlogo menedžerjev oziroma vodij, ki bodo sprejele odločitve in s tem poiskale rešitve za določen podan primer.


Koncept študentskega tekmovanja v reševanju študije primera
Ekipe, ki se prijavijo na tekmovanje v študiji primera morajo biti sestavljene iz 5 študentov. Tekmovanja bodo potekala v angleškem jeziku. K sodelovanju se vabi vse študente, tako slovenskih kot tujih fakultet. Tekmovanje v reševanju študije primera bo potekalo 21. marca 2018 v Portorožu. Ob pričetku tekmovanja, 19. marca 2018 (Skype – konferenčni klic) se udeležencem predstavijo pravila tekomvanja v študiji primera in ključne okvire poslovno naravnanega problema, ki ga prispeva uspešno slovensko podjetje, ki je tudi sponzor tekmovanja. Študenti imajo drugi dan tekmovanja namenjen za reševanje problema. V okviru konference so jim zagotovljene dvorane za pripravo rešitev oz. prezentacij rešitve problema. Zadnji dan tekmovanja se prične že zjutraj, kjer študentkse ekipe na javni predstavitvi, na podlagi izžrebanega vrstnega reda, predstavijo svoje rešitve štiri članski komisiji, ki na koncu izbere zmagovalca.


Agenda tekmovanja

Ponedeljek, 19.03.2018, Kranj, Slovenija – Case study presentation (via Skype)

  • 14:00-14:15: Company introduction
  • 14:15-14:45: Problem presentation
  • 14:45-15:00: Questions and answers

 

Sreda, 21.03.2018, Portorož, Slovenija – Case study competition

  • 14:00-16:00: Official opening of the 37th Conference on Organizational Sceince Development
  • 16:00-19:30: Case study competition (with 15 min break)
  • 19:30-20:00: Award ceremony

Soorganizator tekmovanja v študiji primera
GS1 Slovenija je nacionalni predstavnik mednarodne organizacije GS1 AISBL, ki ima na podlagi licenčne pogodbe edini v Sloveniji status in vsa pooblastila ter obveznosti nacionalne organizacije mednarodnega sistema GS1.

GS1 AISBL je nevtralna in nepridobitna organizacija, ki razvija in upravlja z najbolj pogosto uporabljenimi globalnimi standardi za učinkovito poslovanje podjetij. Najbolj je poznana po črtni kodi – britanski BBC je črtno kodo uvrstil med »50 stvari, ki so ustvarile svetovno gospodarstvo«. Standardi GS1 izboljšujejo učinkovitost, varnost in prepoznavnost preskrbovalnih verig prek fizičnih in digitalnih kanalov v 25 panogah. Širina organizacije – z lokalnimi predstavništvi v 112 državah, s preko 1,5 milijona uporabnikov in 6 milijardami transakcij vsak dan – pripomore, da s standardi GS1 ustvarjamo globalni jezik poslovanja.


Organizacijski odbor


Prijava
Prijave za tekmovanje v študiji primera se zbirajo preko elektronske pošte kariernicenter@fov.uni-mb.si do 15. marca 2018.

Prijavni obrazec: PDF | DOCX


Za dodatne informacije v zvezi s konferenco so vam na voljo sodelavci Centra za izobraževanje in svetovanje preko elektronske pošte: cis@fov.uni-mb.si ali telefonske številke: 04 2374 245.