Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru že 36. leto organizira mednarodno konferenco o razvoju organizacijskih znanosti. V sklopu letošnje konference z naslovom »Odgovorna organizacija«, bo potekala tudi posebna sekcija Managementa v športu, ki bo organizirana skupaj z:

 • Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in
 • Olimpijskem komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez

 

Poseben dogodek Dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost bo organiziran v okviru konference, v petek, 24. marca 2017 s pričetkom ob 9. uri.

Za iskanje priložnosti na področju dvojne kariere športnikov se nam bodo pridružili različni sogovorniki, ki bodo predstavili svoje poglede na to pomembno področje z vidika predstavnikov zakonodajalcev, odločevalcev, gospodarstva, izobraževalnega sektorja in podjetja za kadrovski management. Ureditev na ravni Slovenije bomo lahko primerjali tudi z Avstrijskim modelom dvojne kariere športnikov. Dogodek pa zaključili z okroglo mizo, ki bo organizirana kot javna obravnava tematike dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost v Sloveniji.

 


 

Program

Predstavitev pogledov posameznih deležnikov na področje Dvojne kariere športnikov in družbeno odgovornost v Sloveniji (9.00 – 10.30)
Moderator in povezovalec: Brane Dmitrovič, vodja odnosov z javnostmi in mednarodne zadeve na Olimpijskem komiteju Slovenije

 

 • 1. Otvoritev konference in pozdravni govor
  • Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez
  • Iztok Podbregar, dekan Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru
 • Predstavitev koncepta Dvojne kariere športnikov in družbene odgovornosti v Sloveniji – Petra Robnik, zunanja sodelavka Fakultete za organizacijske vede in članica Slovenske olimpijske akademije Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez
 • 2. Predstavniki zakonodajalcev in odločevalcev
  • Simona Kustec Lipicer, poslanka Državnega zbora Republike Slovenije: Dvojna kariera športnikov in vloga države kot branika javnega interesa: zakaj in za koga?
  • Boro Štrumbelj, direktor Direktorata za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS
  • Edvard Kolar, generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez
 • 3. Predstavniki Evropske organizacije na področju dvojne kariere športnikov: Dual Career of Athletes – Austrian and European perspectives
  Wolfgang Stockinger, Head of Career Development Austria, Verein KADA Austria (predstavitev bo potekala v angleškem jeziku)
 • 4. Predstavniki gospodarstva in podjetja za kadrovski management
  • Rene Mlekuž, predstavnik podjetja Peak v Sloveniji, sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (pogovor z olimpijcem in nekdanjim vrhunskim športnikom)
  • Damir Battisti, direktor Poslovne enote Maribor, vodja programa Zaposlovanja vrhunskih športnikov, Adecco Slovenija
 • 5. Predstavnik izobraževalnega sektorja
  • Marko Ferjan, redni profesor Fakultete za organizacijske vede, Univerze v Mariboru
 • 6. Predstavniki zakonodajalcev in odločevalcev
  • Maja Makovec Brenčič, Ministrica, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS

 

10.30 – 11.00 Odmor

 

 Okrogla miza – Javna obravnava tematike Dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost v Sloveniji (11.00 – 12.00)

Brane Dmitrovič, vodja odnosov z javnostmi in mednarodne zadeve na Olimpijskem komiteju Slovenije

 • Uvod v okroglo mizo: Predstavitev ključnih ugotovitev okrogle mize Dvojna kariera slovenskih športnikov, Slovenski olimpijski izobraževalni center, dne 22.2.2017: Znanstveno raziskovalno središče Koper
 • Predstavnik zakonodajalcev in odločevalcev: Boro Štrumbelj, direktor Direktorata za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS
 • Predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez: Edvard Kolar, generalni sekretar
 • Predstavnica Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino: Ljudmila Novak, poslanka Državnega zbora Republike Slovenije
 • Predstavnik športnikov: Rožle Prezelj, Varuh športnikovih pravic, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez
 • Predstavnik športnih organizacij: Roman Dobnikar, Predsednik Atletske zveze Slovenije
 • Predstavniki Evropske organizacije na področju dvojne kariere športnikov: Wolfgang Stockinger, Head of Career Development Austria, Verein KADA Austria

Vprašanja in diskusija ter zaključki javne obravnave tematike Dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost v Sloveniji.


 

Verjamemo, da je uspešno povezovanje deležnikov na področju dvojne kariere športnikov ključno, da se izobraževanje in zaposlovanje ter ostale možnosti za podporo športnikov čim bolj približajo športnikom, ki bodo v primeru uspešne vključenosti v družbo, tudi po končani športni karieri zgled odličnosti v Slovenski družbi.

 

Dogodek Dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost je za vse udeležence brezplačen. Prijava je potrebna preko spletnega obrazca* za prijave.
* podrobnejša navodila za prijavo so opisana na dnu strani

Do dokončne potrditve programa si pridržujemo pravico do manjših sprememb v programu.

 

Na dogodek pa ste vabljeni udeleženci 36. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, športniki, predstavniki športnih zvez, klubov in društev, predstavniki izobraževalnih institucij, predstavniki gospodarstva in sponzorjev, javne uprave, mediji, ter vsi, ki ste posredno ali neposredno vključeni v programe in projekte na področju dvojne kariere športnikov ali vas to področje zanima.

 

Veselimo se srečanja z vami v Portorožu!

 

Programski odbor dogodka:

 

Soorganizatorji:


 

Prijava

Prijava na posebno sekcijo Dvojna kariera športnikov in družbena odgovornost v Sloveniji je možna preko te povezave.

Povezava do registracijskega obrazca: https://domino.fov.uni-mb.si/Konferenca2017.nsf/Registration-Sport?OpenForm

 

OPOZORILO: zaradi drugačnega načina preverjanja povezav nekateri brskalniki povezave ne prepoznajo kot varne. Svetujemo vam, da povezavo odprete v brskalniku Internet Explorer oziroma v brskalniku, ki ga primarno ne uporabljate. Povezavo lahko odprete tudi v privatnem oknu znotraj vašega brskalnika*.

* V nekaterih primerih morate potrditi varnostno izjemo. Spodaj so opisana navodila za Google Chrome in Mozilla Firefox.

 • Google Chrome:
  1. odpre se vam stran z obvestilom. Spodaj levo se nahaja napis “Napredno / Advanced”, kliknite nanj
  2. odpre se vam nov razdelek, spodaj kliknite na napis “Nadaljuj na … / Proceed to …”
  3. odpre se vam stran s prijavnim obrazcem
 • Mozilla Firefox
  1. odpre se vam stran z obvestilom. Spodaj desno se nahaja gumb Napredno / Advanced, kliknite nanj
  2. odpre se vam nov razdelek, spodaj kliknite na gumb “Dodaj izjemo … / Add Exception …”
  3. odpre se vam novo okno, spodaj klinite na gumb “Potrdi varnostno izjemo / Confirm Security Exception”
  4. odpre se vam stran s prijavnim obrazcem